Update kasuaris training

We zijn alweer een paar maanden verder... Dus hoe gaat het u met de training van de oranjehals kasuaris van Landgoed Hoenderdaell?

Nou om eerlijk te zijn... Langzaam. Dat komt door een aantal factoren. Ten eerste is het op de roofvogel afdeling zo druk dat ik niet genoeg aan trainen toe kom. We hebben een hoop nieuwe roofvogels, die we allemaal willen trainen. En ook de 'oude' roofvogels willen we omzetten naar positive reinforcement training. Dit vergt natuurlijk nogal wat werk. Maar ik moet toegeven dat dat al wel goed gaat. Zoals je in het volgende filmpje kunt zien. Hier zijn we bezig om een Chili arend vrijwillig op de weegschaal te laten stappen. Ook trainen we het sturen van de arend.

18010158 1438407302856569 1085271922881187261 n

Dus dat loopt goed. Echter de training met Cassie (ja, ik heb hem maar een naam gegeven... dat maakt het leven een stuk makkelijker) staat een beetje stil. Naast mijn tijdgebrek zijn er nog twee factoren....

  • Het binnenhok is echt heel eng... Geen idee wat er gebeurt is, maar ik krijg hem niet dichterbij.
  • Eind oktober is het vrouwtje helaas overleden. Dit had invloed op Cassie zijn gedrag. Hij wilde een hele poos niet meer meedoen. Ik heb echt een paar stappen terug moeten zetten en van alles moeten proberen om het weer leuk te maken.

Om eentoningheid te voorkomen, ben ik andere dingen gaan trainen en niet alleen de focus gelegd op het binnenhok. Volgen / meelopen, voeren uit de hand en op verschillende plaatsen trainen. En dit werkt. Hij doet weer actiever mee en lijkt het weer leuk te vinden.

Maar ja, nu dat binnenhok nog. Ik kan hem al wel vlak naast het binnenhok voeren, maar als ik naar de ingang wil gaan, dan klapt Cassie dicht. Hij schiet dan zo in de stress dat hij niets meer doet. Er is zoveel angst dat hij dan ook niets meer leert. Ik kan dan wel belonen voor goed gedrag, maar het werkt niet. Ook praktisch gezien is het lastig om dichter bij de ingang te komen. De beste en makkelijkste manier is in het binnenhok te gaan staan. Echter sta ik dan in zijn verblijf zonder bescherming. En dat vind ik toch wel heel erg spannend....Maar misschien is dat de enige manier.

We gaan rustig verder, maar het is jammer dat het nog niet gelukt is. Zeker omdat ze komend weekend sneeuw voorspellen....

Momentopname 2 7 12 2017 17 49

Hier een filmpje van een van de trainingssessies. Binnenkort volgt een filmpje met een samenvatting van de afgelopen maanden.

 

© 2017 Roundeurope Animal Training.