Oranjehals Kasuaris komt binnen

Het is alweer een tijdje stil rondom Cassie onze Oranjehals Kasuaris. Dat wil niet zeggen dat we niet hebben getraind. Maar het heeft wel weer een poos stil gelegen. Tijdens de eerste corona lockdown, begin van het jaar, mocht ik niet op het park trainen. Dat betekende dus een tijdje niet trainen met onder andere cassie, de hyena’s, beren en wolven.

Maar tijdens de lockdown heeft Cassie zich wel vermaakt hoor. Zeker op de warme dagen.lekker in het water

Gelukkig is die lockdown voorbij en mag ik alweer een tijdje overal komen. Hierdoor kan ik de trainingen weer oppakken. En of de rust Cassie goed gedaan heeft..of dat het kwartje ineens is gevallen: maar eindelijk maken we echt vooruitgang.

Hij komt binnen!!! In ieder geval om te eten.

 

hij komt binnen voor het eten2lege voerbakken binnen

Maar ook als ik er ben stapt hij al bijna helemaal naar binnen. Tijdens de trainingen is Cassie nog wat voorzichtig en op zijn hoede, maar het gaat steeds beter. In het volgende filmpje zie je de training van 6 oktober 2020, waarbij hij al duidelijk 1 poot binnen zet. Maar buiten de sessies om is hij al eens betrapt, hij stond helemaal binnen.

cassie in het hok

Hopelijk leert hij nu dat het binnen niet zo eng is. Zodat hij ook bij slecht weer rustig even binnen kan gaan staan of liggen. De winter zit er weer aan te komen. En het is echt een stuk beter voor zijn poten als hij af en toe aan de kou en nattigheid kan ontsnappen.

© 2017 Roundeurope Animal Training.