The need to control one's own life, make choices and alter the environment is well understood to be a basic life need.

Jenifer A. Zeligs

Video's.

De beste manier om te zien of je fouten maakt tijdens het trainen, is door het te filmen. Wil er iets niet lukken? Kom je niet vooruit? Vertoond het dier ander gedrag dan je hoopt? Als je jezelf filmt zie je veel beter wat er in een sessie gebeurt. Je ziet je eigen kleine gedragingen, waarvan je je vaak niet bewust bent dat je ze doet. Je ziet je timing. Ben je te vroeg of te laat met je bridge/beloning etc etc?

Hierom film ik regelmatig mijn trainingsessies. En ook omdat het leuk is om ze terug te kijken. Van deze gefilmde sessies maak ik dan weer leuk filmpjes voor op deze pagina.

 

Bij de video's van mijn 10 stappenplan, probeer ik te laten zien, hoe de stappen in zijn werk gaan. Om te beginnen met trainen kun je dit stappenplan volgen. De video's geven extra uitleg en laten zien wat ik bedoel met de verschillende stappen.

 

Onder het kopje huisdieren staan filmpjes van het trainen van onze huisdieren. Ben onze hond, een kruising Heidewachtel x Engeselse Springer Spaniel. Lizzy onze kat. En Brownie en Flappie onze konijnen.

 

Onder het kopje Landgoed Hoenderdaell staan de filmpjes die ik gemaakt heb op mijn werk bij Landgoed Hoenderdaell. Vooral filmpjes bij de (roofvogels) maar wie weet komen er nog meer diersoorten bij.

 

Ook heb ik een pagina met filmpjes van toegepaste verrijking. Zowel voedselverrijking als omgevingsverrijking. Hier kun je leuke ideeën op doen voor verrijking voor je eigen dieren.

© 2017 Roundeurope Animal Training.